Ciorbă de porc á la grec

de diaconta in Ciorbe, 12 Noi 2011 | 9385 vizualizari

 

N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O gulie mica
  • O bucata telina radacina
  • Ulei
  • Doua galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • Zeama de lamaie
  • Leustean,patrunjel verde
  • Sare,piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc á la grec:

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.

Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.

Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi  strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.

Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.

Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.

Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.

Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.

Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.

O ciorbita absolut delicioasa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc á la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardelenesca de porc